Kateřina Geislerová, nejfrancouzštější česká módní návrhářka v Praze

Jméno Kateřiny Geislerové zní ve světě módy jako jméno mladičké modelky, na kterou si chystají jehlu s nití nejlepší krejčí světa. A když ji spatříme, hned pochopíme proč. Ve čtyřiceti letech bychom jí jednoduše mohli hádat o deset méně. Kateřina Geislerová, připomínající Kate Moss, nás ohromí svou ušlechtilou krásou východních dívek a přirozeným šarmem nepopiratelné svěžesti. Kateřina je módní návrhářkou, které se podařilo naprosto pobláznit pražskou módní scénu, a daří se jí to i nadále, už déle než tři roky.

Kateřina se narodila v roce 1974 v Praze, kde prožila celé své mládí. Potom se bláznivě zamiluje do Francouze, se kterým v roce 1993 odjíždí do Paříže. Aby se naučila jazyk Voltaira, začíná studovat na Sorbonně. Její vášeň pro umění Kateřinu později přivede ke studiu dějin umění, odkud odchází s magisterským titulem. V té době ještě nepropadla kouzlu jednoho uměleckého směru, kterému by se chtěla věnovat, a tak se ze zvědavosti přihlásí ke studiu módního návrhářství na LISAA (Vyšší odborná škola aplikovaného umění). Postupně přichází módě čím dál víc na chuť, účastní se různých stáží a festivalů mladých návrhářů. Její touha tvořit ojedinělé a elegantní kousky na míru ji přivede v roce 2003 k nápadu založit svou vlastní značku, která ponese její jméno.

Ihned si získá pozornost Pařížanek. Pokračování jejího příběhu se trochu podobá pohádce: otevření butiku v 17. okrsku a setkání s Eliette Abécassis, která ji požádá o vytvoření kostýmů pro své divadelní hry, bude pro Kateřinu určující moment její kariéry. Je to začátek bouřlivého období, které trvá několik let a během něhož se Kateřina rozhoduje, zda bude pracovat ve své milované Paříži nebo v rodném městě Praze. Ale po tolika letech strávených v Paříži bude touha po návratu do svého rodného města silnější. Své působení v Paříži ukončí konstatováním: „Dříve jsem měla pocit, že Paříž byla známá díky ženské eleganci. V dnešní době platí pravidlo – čím více jste oblečená sportovně, tím více jste in. Teď na tu eleganci vzpomínám s nostalgií, předtím jsem ji vnímala více, teď už ne.”

Když se Kateřina vrátila v roce 2012 do Prahy, nepředstavovala si, že jí její modely přinesou takový úspěch. Českých módních návrhářů ještě moc není. Osobní přístup ke klientkám a do posledního detailu doladěné kousky z krásných materiálů, to jsou věci, které se v Praze moc nevidí. A musím říct, že právě to Kateřina dobře pochopila. Když jsem ji poznala na prodejní prezentaci módních návrhářů v prestižním hotelu Mandarin Oriental, hned mě uchvátila svou vizí o módě a osobností.

V kreativním světě módní návrhářky hraje ženskost důležitou roli. „Žena, která je mi inspirací, je žena, která se nebojí ukázat svou sílu, zranitelnost a smyslnost.” Lehkost tvoří hlavní základ její práce. „Potom, co jsem si po x-té přečetla Nesnesitelnou lehkost bytí od Milana Kundery, říkám si, že život je občas bolestivý a chaotický. Proto jsem chtěla pracovat s lehkými materiály, příjemnými na nošení, abychom si ten život alespoň trochu usnadily.” Vybírá především lehké materiály, příjemné k pokožce, jako hedvábí a žerzej. Já jsem samozřejmě nemohla odolat a pořídila jsem si z její kolekce pár kousků, které si vždy ráda oblékám při výjimečných příležitostech a můžu vás ujistit, že pokaždé udělají dojem. Velmi příjemné na nošení a vždy sofistikované oblečení Kateřiny Geislerové pro mě představuje vrchol ženské elegance.

Srdečně vás zvu ke zhlédnutí Kateřininých kolekcí na webových stránkách http://www.katerina-geislerova.com a na Facebooku https://www.facebook.com/katerina.geislerova.cz. Pokud máte zájem kontaktovat Kateřinu ještě před spuštěním online butiku, můžete tak učinit prostřednictvím e-mailu. Těm, kteří budou mít cestu do Prahy, doporučuji zajít se podívat přímo do ateliéru a domluvit si soukromou konzultaci s možností vyzkoušení oblečení na místě. Netřeba zmiňovat talent a profesionalitu Kateřiny Geislerové – níže uvedené fotografie to pouze potvrzují. Posuďte sami.

 

 

Comments are closed.